Over ons

Samen met echtgenote Laura en zoon Mike beheert Harry aan de Witte Paardstraat in Goes een exclusieve juwelierszaak en van oudsher de edelsmederij. Persoonlijke benadering staat hoog in het vaandel. Het is geen loze kreet, maar de dagelijkse praktijk. “We vinden dat erg belangrijk”, aldus Harry. ”Het kan ook prima, omdat we het samen doen”. Inderdaad: klein maar fijn.

Aanvankelijk lag de nadruk vooral op het ontwerpen van sieraden, in zijn kenmerkende stijl, die ook in eigen beheer met de hand ambachtelijk werden vervaardigd. Dat gebeurt trouwens nog steeds. De bijzondere, prijswinnende lijn HH wordt in de zaak apart gepresenteerd. Het creatieve werk van edelsmid Harry wordt hoofd- zakelijk in opdracht uitgevoerd. Van kleine smaakvolle sieraden tot grotere objecten. Eigentijds en tegelijk tijdloos. Daarbij hoort ook het maken van nieuwe sieraden uit oud goud en van bestaande sieraden. De zaak is gespecialiseerd in de verwerking van losse briljanten en edelstenen.

Naast de eigen sieradenlijn is in de zaak een uitgebreide collectie van exclusieve merken horloges en sieraden aanwezig. We zijn steeds op zoek naar ambachtelijke collecties met een aparte vormgeving en uitstraling. Veel Italiaans werk, maar bijvoorbeeld ook in Poolse ateliers vervaardigde sieraden. “We zijn niet zo gespitst op het fabrieksmatige. En natuurlijk proberen we de collecties exclusief voor Goes en omgeving te krijgen”.

Voor de bekendere sieradenlijnen en horlogecollecties kan de klant eveneens bij edelsmederij Harry Hutjens terecht. Niet zozeer voor de gangbare artikelen, nee, juist voor de bijzondere ontwerpen uit de lijnen en collecties. Harry: “Die proberen we er steeds uit te pakken. Ook op die manier wordt invulling gegeven aan het woord ‘exclusief.’ Wat trouwens niet hetzelfde is als ‘duur’. In de collectie bevinden zich ook goedkopere sieraden en horloges. Voor elk wat wils”.

Behalve de sieraden en horloges zijn in de zaak ook andere artikelen te vinden. Zoals design weerstations, draagbare ledlampen en andere accessoires voor uw interieur. Harry en Laura vinden het leuk dat erbij te doen. Uiteraard kiezen ze voor producten met een originele invalshoek. Gadgets om cadeau te doen of zelf in huis te hebben. Noem het extra service, net als het verzorgen van reparaties.

Behalve de sieraden en horloges zijn in de zaak ook andere artikelen te vinden. Zoals design weerstations, draagbare ledlampen en andere accessoires voor uw interieur. Harry en Laura vinden het leuk dat erbij te doen. Uiteraard kiezen ze voor producten met een originele invalshoek. Gadgets om cadeau te doen of zelf in huis te hebben. Noem het extra service, net als het verzorgen van reparaties.

Bent u op zoek naar een uniek & persoonlijk sieraad of object? Harry Hutjens nodigt u van harte uit de mogelijkheden te bespreken.

Onze expertises

Ontwerp en uitvoering van eigentijds vormgegeven sieraden Presentatie exclusieve collectie sieraden en horloges Het verwerken van losse briljanten en edelstenen Nieuwe objecten maken uit oud goud en sieraden Het verzorgen van reparaties.

Curriculum vitae

OPLEIDING

UitklappenInklappen
 • Vakschool voor Goud en Zilversmeden te Schoonhoven
 • Jan van Eyck Academie te Maastricht
 • Stage bij Ton van den Hout te Roermond
 • Stage bij Bert Kreyen te Kerkrade

HIGHLIGHTS

UitklappenInklappen
 • Geëxposeerd in Parijs in de Galerie van Lidewij Edelkoort, de trendsetter van de 20ste eeuw. Verder o.a. in München, Grevenbroich en Antwerpen, Goud en Zilver museum te Schoonhoven.
 • Amstel Hotel te Amsterdam.
 • Werk geleverd en aangekocht door o.a. Provinciale Staten en diverse bedrijven die opdrachten verdelen over de gehele wereld.
 • Gestileerde broche object genaamd “Diamond World” voor Damen Shipyard uitgereikt aan Princess Margaritha van Roemenië.

WERK AANGEKOCHT DOOR

UitklappenInklappen
 • 1988, Provinciale Staten: aankoop "Zilver object "Zwever". Dit object heb ik 25 jaar later weer in een andere aangepaste vorm in opdracht gemaakt.
 • Gemeente Goes Diversen legpenningen voor de Culturele Prijs.
 • Diversen bedrijven o.a.
  - Haven van Vlissingen 
  - Unie Gas, opdracht 20-jarig bestaan
  - Fa. Carelse te Goes 
  - Dyna Dental 
  - Gevier, Logo van Gevier geabstraheerd voor Rusland.
  - Fa. Cronifer, Moerdijk, diversen relatiegeschenken.
  - Fa. Damen Shipyards te Gorinchem 2014 opdracht voor doop van een serie “World” schepen.
  - De 1ste “Diamond World” is uitgereikt aan Princess Margaritha van Roemenië.

PUBLICATIES

UitklappenInklappen
 • Telegraaf
 • Algemeen Dagblad
 • Edelmetaal
 • Landlust
 • Unicef
 • Zilvermuseum Schoonhoven tijdschrift
 • Kunstbeeld Goes
 • PZC
 • Vivace

TENTOONSTELLINGEN

UitklappenInklappen

1984: Cosa Galerie Delft
1984: Jugend Gestalte München
1986: Galerie Lidewij Edelkoort Parijs
1988: Goud-, zilver- en klokkenmuseum Schoonhoven
1990: Grote Kerk "Kunst uit Goes" Goes
1991: Galerie Interart Heeswijk Dinther
1992: Arti Galerie Den Haag 
1995: Amstel Hotel Amsterdam
1995: Sonsbeek Paviljoen Arnhem
1996: Kunsthal Hof 88 Almelo
1996: Grevenburg Duitsland
2005: Grote Kerk te Goes: Hoedenparade met Koningin Beatrix Goes
2007: Galerie 't Weefhuis Nuenen