Edelsmederij Harry Hutjens: persoonlijk, creatief en exclusief

Klein maar fijn. Dit aloude gezegde is edelsmederij Harry Hutjens op het lijf geschreven. Zevenendertig jaar geleden, in 1982, vestigde Harry zich in het hartje van Goes in een van de kleinste pandjes dat een oude bakkerijtje was geweest, als zelfstandig edelsmid en ruimtelijk vormgever.

Samen met echtgenote Laura beheert hij nu in twee panden aan de Witte Paardstraat een exclusieve juwelierszaak en van oudsher de edelsmederij. Persoonlijke benadering van de klant staat hoog in het vaandel. Het is geen loze kreet, maar de dagelijkse praktijk. “We vinden dat erg belangrijk”, aldus Harry. ”Het kan ook prima, omdat we het samen doen”. Inderdaad: klein maar fijn.

Aanvankelijk lag de nadruk vooral op het ontwerpen van sieraden, in zijn kenmerkende stijl, die ook in eigen beheer met de hand ambachtelijk werden vervaardigd. Dat gebeurt trouwens nog steeds. De bijzondere, prijswinnende lijn HH wordt in de zaak apart gepresenteerd. Het creatieve werk van edelsmid Harry wordt hoofdzakelijk in opdracht uitgevoerd. Van kleine smaakvolle sieraden tot grotere objecten. Eigentijds en tegelijk tijdloos. Daarbij hoort ook het maken van nieuwe sieraden uit oud goud en van bestaande sieraden. De zaak is gespecialiseerd in de verwerking van losse briljanten en edelstenen.

Naast de eigen sieradenlijn is in de zaak een uitgebreide collectie van exclusieve merken horloges en sieraden aanwezig. Harry en Laura zijn steeds op zoek naar ambachtelijke collecties met een aparte vormgeving en uitstraling. Veel Italiaans werk, maar bijvoorbeeld ook in Poolse ateliers vervaardigde sieraden. “We zijn niet zo gespitst op het fabrieksmatige. En natuurlijk proberen we wel die collecties exclusief voor Goes en omgeving te krijgen”.

Voor de bekendere sieradenlijnen en horlogecollecties kan de klant eveneens bij edelsmederij Harry Hutjens terecht. Dan niet zozeer voor de gangbare artikelen, die elders ook te verkrijgen zijn. Nee, juist voor de bijzondere ontwerpen uit die lijnen en collecties. Harry: “Die proberen we er steeds uit te pakken. Ook op die manier wordt invulling gegeven aan het woord ‘exclusief.’ Wat trouwens niet hetzelfde is als ‘duur’. In de collectie bevinden zich ook goedkopere sieraden en horloges. Voor elk wat wils”.

Behalve de sieraden en horloges zijn in de zaak diverse andere artikelen te vinden. Zoals design weerstations, draagbare led-lampen en andere accessoires voor uw interieur. Harry en Laura vinden het leuk dat erbij te doen. Uiteraard kiezen ze hier voor producten met een originele invalshoek. Gadgets om cadeau te doen of zelf in huis te hebben. Noem het een extra service, net als het verzorgen van reparaties.

Kort en bondig samen gevat, wat heeft edelsmederij Harry Hutjens de klant te bieden?

  • Ontwerp en uitvoering van eigentijds vormgegeven sieraden;
  • Presentatie exclusieve collectie sieraden en horloges;
  • Het verwerken van losse briljanten en edelstenen;
  • Nieuwe objecten maken uit oud goud en sieraden;
  • Het verzorgen van reparaties.
Lees meer